Totalul afișărilor de pagină

vineri, 29 iulie 2011

FATETELE TRADARII


Atat viata cat si specialistii au demonstrat ca una dintre certitudinile majore despre fiinta umana este ca are nevoie de afiliere.Individul nu poate exista in afara relatiilor cu ceilalti.Rostul existentei noastre se manifesta plenar in sfera sociala; familia, grupul de prieteni, grupurile de apartenenta sau referinta constituie infrastructura vietii sociale afective cotidiene.

Fiecare om are o istorie personala, o cruce, o stea calauzitoare, destin si liber arbitru, dragoste si ura, prieteni si dusmani. Fiecare persoana evolueaza in directii diferite, creindu-se astfel echilibrul in sistemul complex al unei comunitati.

Ce este de remarcat este ca intr-un grup, indiferent de marimea /natura lui se stabilesc relatii simpatetice, dominante fiind relatiile preferentiale latente si mai superficiale( atractii sau respingeri).Daca intr-un grup de prieteni la baza stau afectiunea, increderea si pretuirea, intr-un grup formal, de exemplu, formatiune politica, ingredientele principale sunt interesele si obiectivele de atins, spiritul de grup, gradul de coeziune, lidership-ul etc si nu in ultimul rand valorizarea fiecarui membru. Dar dincolo de aceste teorii asimilabile oricarei persoane cu constiinta treaza, exista alt tip de realitate din care transpare latura intunecata a naturii umane.

In grupurile umane exista si oameni care tradeaza, insala, disimuleaza, mimeaza acceptarea privata doar pentru a-si atinge scopurile.Exista lideri coruptibili, santajabili deschisi oricarui tip de negociere, dispusi sa elimine din randul lor pe cei drepti, onesti, incomozi.

Psihologii afirma ca tradarea este o conduita inalt adaptativa, un artificiu utilizat in spatele cortinei politice, sociale.

Totusi, tradarea( cunoscuta inca din timpuri stravechi prin personaje ca Iuda, reprezinta un act deliberat,calculat rece, amoral, profund egoist. Este un act de lasitate, de suspendare a valorilor, de iluzionare cu consecinte nefaste in economia de ansamblu a vietii indivizilor, cat si in sectoare mai particulare ale ei.S-a confirmat ca tradarea in prietenie, la locul de munca,in cuplu s.a.determina o mare insatisfactie, dezamagire si o accentuata prudenta si neincredere fata de altii.

Pentru cei care inca mai cred in oameni, aveti grija cu cine va insotiti!

Poarta-te cu altii asa cum ti-ai dori sa se poarte ei cu tine! Tot ce voiti sa va faca voua oamenii,faceti-le si voi la fel;caci in aceasta este cuprinsa Legea si prorocii. Matei 7;8S

Se stie ca viata insasi este o lupta cu suisuri si coborasuri si, desi, mai toata lumea spera ca va avea un drum lin de urmat, pentru mine tocmai incercarile vietii imi dau sensul si ratiunea de a fi.

Stiti poate ca miercuri 20.07.2011 saptamana trecuta a avut loc o sedinta, cred ca extraordinara a partidului din care fac parte, si in cadrul careia s-a decis alegerea unei alte persoane in cadrul structurii executive de conducere a partidului , fara ca macar sa fiu instiintat de ceea ce mi se pregatea.Tradare sau ratiune de a fi? Va las pe voi sa alegeti.

Putere sau contraputere? Esti puterenic pentru ca poti inlatura fara sa ai remuscari pe un altul sau puterea unui om consta in ratiunea de a se adapta, a se scutura de praf si a pune in ordine faptele si a merge mai departe.Sunt adeptul celei de-a doua varinte in care puterea nu este oprimarea celui de langa tine, ci sansa de a-ti continua drumul si in final a invinge.

Nu ma opresc fiindca cineva ar vrea asta, nu ma simt exclus sau dat la o parte.Nu sunt la prima situatie de genul acesta si mai cu seama nu va fi nici ultima.Asta este frumusetea vietii, a dobandi experienta si a ajunge ceea ce-ti doresti sa fii, adica un om desavarsit si, mai cu seama, a face fata tuturor problemelor prevazute sau mai putin imaginate.

Stiu ca drumul nu este lin, stiu ca sunt si etape mai dificile si mai cu sema stiu ca nu ma voi opri.

Nu admir pe cei care trag pe dreapta si isi ling ranile si se lamenteaza, ci pe cei care trag aer in piept si spun nu-I nimic merg inainte, ca in final sa constat ca nimic nu este imposibil.

Al d-stra Marius A. Moldoveanu

28 de comentarii:

  1. Un articol foarte bun și foarte adevărat ! Sunt întru totul în asentiment cu tine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da , Marius
    Incepi sa pasesti pe adevaratul taram al intereselor de grup , culmea ale grupului din care ,chiar tu , credeai ca faci parte !!
    Nici nu ai intrat bine in politica si deja esti scarbit !
    Articolul este foarte artistic realizat , dar ma asteptam sa aduci argumentele inlocuirii tale ,sau o dai p-aia cu platitu !?
    Sugestiva imaginea cu punga de arginti si respectiv , referirea stricta la Iuda ,dar presupun ca ,in sedinta cu pricina , ai fost analizat " obiectiv " , ca asa se face pe la partide , si ti-ai vazut ( " dusmanul " ) rivalul ?
    Articolul tau , cum ziceam ,este adevarat de real , dar pare fad daca nu vi sa detaliezi cum , cine, de ce te-au " lucrat " , caci , presupun ca-i sti !!

    Astept detalii ,
    Romeo P.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, ai scapat de PC-isti??? Spre deosebire de altii nici nu ma mira faptul ca "expiratii profesional" nu au ales un lider din alt level...
    cat despre articol, e frumos, totusi cred ca ar da mai bine sa nu abstractizezi ci mai degraba sa te exprimi mai natural.Don't give up!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mi se pare un articol „ abstractizat ” , este un articol care are în vedere fapte concrete ! În articolul de față este evidențiată diplomația !

    RăspundețiȘtergere
  5. ba da give up. lasa-ne lasa-ne

    RăspundețiȘtergere
  6. LaviniaP. ti-a scris articolul?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiti sa va exprimati ca un om normal? Atata va mai chinuiti sa va exprimati frumos ca nu se pricepe nimic din ce ati vrut sa transmiteti. Ati vrut sa transmiteti ceva? Sau poate nu...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu dragă anonimule, nu eu am scris articolul, dar știu să apreciez un lucru de calitate !

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte rar se intamplă să intalneşti astfel de oameni faţă de care nu ai decat admiraţie şi cuvinte de laudă. Mulţi excelează intr-o anumită direcţie şi te uimesc fie prin cunoştinţele lor in profesie, artă sau alte domenii. Alţii se evidenţiază prin bunătate sau, din păcate, prin lipsă de omenie.

    Dar foarte rar ţi-e dat să te intalneşti cu o persoană in care se să intrunească cele mai alese insuşiri care ar trebui să caracterizeze „omul” in adevăratul sens al acestui cuvant, așa că pt toți cei care te cunosc cu adevărat, tu poti fi un exemplu si un indemn...

    RăspundețiȘtergere
  10. Confuz de ce draga anonimule?

    RăspundețiȘtergere
  11. Tocmai pentru cine il cunoaste stie că marius nu e decat un papagal fara nici o noima. Eu il stiu de ani multi si mai mult decat prima impresie nu poti avea buna despre el...acum se baga in politica sa mai faca si el ceva pentru el sa fie ceva si ca in rst totul a distrus . si oricum n-are nici un viitor ce face el. s-a tot vazut.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am pierdut timpul degeaba pe blogul tau ca ce am citit e frectie la picior de lemn. Mai ales articolul de mai sus ca nu zice decat generalitati adica blablauri si garagara. De fapt niciodata nu am auzit decat gargara de la tine. Asta poate sa zica oricine. Si tu esti ca toti ceilalti ca te tot prezinti ca om de onoare da de fapt nu ai nici tu asa ceva. M-am saturat de circari ca tine care pozeaza ca oameni de succes si onorabili si de fapt sunt niste simpli soareci care vor sa ciuguleasca ceva. Nu o sa mai fac greseala sa ma intereseze ce ai scris pe blogul asta. Si nici n-o sa ma uit la televizor cum te guduri la televiziunea lui Felix ca nici acolo nu zici decat gargara. Sa traiesti bine, dar lasa-te de politica ca nu esti decat ca ceilalti. Navem nevoie de oameni ca tine e nevoie de tineri adevarati cu experienta de viata adevarata nu care traiesc pe spatele sotiei.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa e total de acord cu comentariul de mai sus ca Marius Moldoveanu e un papagal

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu sunt de acord cu jignirile aduse lui Marius. Dar sa te uiti la Marius ca monument de insusiri si ca exemplu de urmat este foarte fortat. Din pacate pentru el dezamageste in continuare, iar politica nu e calea ce avea el de urmat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru toti "anonimii" de mai sus.
    Foarte tare sa va ascundeti dupa anonim. Criticati pe dupa tufis, fara sa aveti curajul sa va souneti numele si aruncati cu laturi din umbra.
    Nu sunt un mare fan al lui Marius sau al politicienilor din ziua de astazi, dar faptul ca incearca sa faca ceva e laudabil. Ca a ales sa se alieze cu securistii lui Voiculescu e problema lui, dar sa spui despre Marius ca e lipsit de valoare nu mi se pare "fortat" ci, mai degraba idiot. E ca si cum ai spune de Traian ca e lipsit de valoare sau de putere de convingere. Poti spune ca Traian e smecher, hot, oportunist sau mai stiu eu cum dar sa spui ca nu spune nimic inseamna ca esti idiot in totalitate.
    Din pacate Marius nu culege decat roadele "maritisurilor" sale.

    Cu stima,
    Dorin

    RăspundețiȘtergere
  16. Dacă tot spuneți că îl cunoașteți pe acest domn Marius Moldoveanu de foarte mult timp de ce apăreți aici ca fiind „anonim” ? De ce nu vă prezentați cu numele real? Ce spune asta despre dumneavostră „domnilor anonimi” care vă permiteți atât de multe cuvinte lipsite de respect? Dumneavoastră ce faceți pentru această comunitate pentru care vă susțineți punctul de vedere? Nu știu zău cine poate fi considerat „papagal” (permițându-mi doar să parafrazez) , cel ce împroșcă cu noroi, sau cel care se implică? Îi îndrum din nou pe cei care își permit să comenteze viața privată a acestui domn să își formeze mai întâi ei familii, iar dacă le au deja ... să facă în așa fel încât să fie niște exemple atâta vreme cât noi - „muritorii” - avem oareșce scăpări ! Cu respect, LaviniaP.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mă bucur domnule Dorin Saramet că am fost, sau ați fost în același gând cu mine!

    LaviniaP.

    RăspundețiȘtergere
  18. hai sictir chiar nu vedeti toti care ati scris aici ce fals e omul asta?

    RăspundețiȘtergere
  19. LaviniaP e la fel de anonim ca anonimi deci jenant sa te iei de uni si alti si Marius Moldoveanu tot anonim este si va ramane oricat se screme sa se uite lumea la el si oricat "se implica" de fatada.

    RăspundețiȘtergere
  20. Tot nu am inteles de ce a fost dat afara domnul MariusMoldoveanu si parca asta trebuia sa clarifice articolul asta nu sa ne povesteasca artistic adevaruri generale valabile stiutesi rastiute . Cam putin tind sa dau dreptate celor care zic ca e multa gargara si nu zice nimica

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga „domnule un alt anonim” nu vreau să-ți țin lecții de gramatică, dar dacă tot îți permiți să „comentezi” aici fă-o măcar corect că se zvârcolește săraca limba română !

    LaviniaP.

    RăspundețiȘtergere
  22. sunt Marius Moldoveanu si va salut pe toti. Impreuna pentru Codlea suntem mai puternici.

    Dorine' transeeele sunt diferite tinta este aceeasi.... o comunitate cu lideri mai buni mai puternici mai integrii si o DEMOCRATIE REALA autentica.

    Esti un om cu viziune si experienta si cred ca vei face ceva pentru Codlea pasivitatea nu duce la nimic actiunea insa schimba ceva.
    anonimii raman tot anonimi.. mici trupadusi care latra . NU AU CURAJ NU AU GLORIE.
    Marius Moldoveanu

    RăspundețiȘtergere
  23. Sa inteleg ca tu esti si lider ai si curaj si ai si glorie parca esti prea plin de tine liderulE. Dar lider unde esti? Cine tea pus pe tine lider?
    Si anonima AlinaP e tot un trepadus, nu trupadus cum ai scris tu? Ca e tot anonima. Vezi cum se schimba treaba

    RăspundețiȘtergere
  24. ......am vesti interesante pentru multi trepadusi hehehehehehe din codlea .....
    marius moldoveasnu

    RăspundețiȘtergere
  25. Așteptăm detalii !!!

    LaviniaP.

    RăspundețiȘtergere
  26. Marius tu nu ai invatat nimica din toata viata ta cu intamplarile din ultimele periode ca nu esti deloc pe drumul pe care Dumnezeu te-a pus. Tu trebuie sa te intorci la Domnul. Ne rugam pentru tine din toata inima sa vezi adevarul din nou nu politica este pentru tine cum se dovedeste in tot timpul care se trece.

    RăspundețiȘtergere