Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 mai 2012

De la promisiuni neîndeplinite, la propuneri realizabile



Ne-am obişnuit, după anii 1990 încoace ca politicienii, indiferent de culoare sau doctrină să ne promită marea cu sarea, iluzii deşarte, şi să constatăm că, la final de mandat nu s-a împlinit mai nimic din aşa-zisele promisiuni măreţe, asumate chiar şi sub jurământ.
Societatea trebuie să se educe încet-încet şi dacă nu putem fi suficient de atenţi la modelul altor societăţi democratice cu tradiţie să nu ne mai încredem în bla-bla-uri electorale, atunci nu numai că ne merităm soarta, dar singura noastră experienţă este de a ne educa şi a învăţa din propriile greşeli.
Cred în puterea propunerii democratice a unor soluţii viabile şi nu în promisiuni de doi bani, nerealizabile, de care în prezent ar râde şi copii, atât de puerile şi ridicole sunt.
Cred în înţelegerea sistemului democratic, în interacţiunea necesară între instituţii şi componenţa lor, atât la nivel local, dar şi naţional. Sloganuri de genul „Eu voi face şi voi drege” rupt de contextul social şi general nu mai sunt viabile.
Trebuie înţeles faptul că decizia, oricare ar fi ea, trebuie să fie rezultatul unei propuneri şi nu a unei promisiuni, a exprimării unor intenţii care să reflecte voinţa şi nevoile societăţii, care să fie supusă dezbaterilor şi adoptării, prin vot liber şi democratic.
Acesta trebuie să fie modelul societăţii democratice, cooperarea forţelor politice implicate în interesul cetăţeanului şi a urbei, buna colaborare şi conlucrare între autorităţile publice locale,între Primar şi Consiliu, prin transparenţă decizională şi implicare în rezolvarea problemelor oamenilor.
Cunosc demult acest oraş, m-am născut şi am crescut în el, nu sunt străin de ceea ce reprezintă nevoile imediate ale codlenilor, le cunosc problemele legate de absenţa locurilor de muncă suficiente, de lipsa de canalizare a unor străzi, de nevoia acută de locuinţe sociale etc.
Nu vin să spun că toate problemele se vor soluţiona într-o zi, dar spun cu tărie că orice situaţie devine rezolvabilă prin propuneri de rezolvare corecte şi oneste în slujba cetăţeanului şi nu a unor interese de partid sau de grup, de care oricum suntem sătui!
Cred în puterea schimbării!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu