O alta istorie,
Curtea Europeana a Drepturilor Omului defineste dreptul la viata ca fiind un drept fundamental si consacra atfel una din valorile fundamentale ale existentei umane intr-o societate democratica. Orice fiinta umana si implicit orice roman are dreptul la viata, libertate si securitate.
In contextul zilelor in care traim cred ca suntem impinsi sau mai degraba fortati in baza acestui concept al determinismului si a conditiilor impuse de societate sa facem o alegere.
Dreptatea este cea dintai virtute a institutilor sociale spunea cineva. Asteptarile noastre ca institutia chemata sa faca dreptate creeaza ea insasi o sursa de nedreptate, iar noi in calitate de cetateni onesti suntem victime nu doar a trisorilor obisnuiti sa nu respecte norma ci mai mult suntem victime ale sistemului instituit si controlat de oameni politici imorali, afacersisti, lipsiti de orice respect si scrupule, in toate palierele administrative.
Constarngeri si provocari de tot felul la care trebuie sa facem fata zi de zi in acesta perioada dificila in care societatea roamanesca si ultima veriga a sa, cetateanul trebuie sa surmonteze momente de tulburenta politica sociala si economica.
Cred ca suntem determinati sa facem alegeri potrivite si sa dam astfel un sens drumului pe care il parcurgem impreuna.
Nu dispunem de lideri puternici nu dispunem de resurse financiare nu dispunem de o clara viziune aspupra viitorului si nici de o exeprienta managerila pentru ca acesta natiune sa fie guvernata in mod transparemt si responsabil.
Exista totusi in culise si uneori chiar pe scena politica un razboi al cuvintelor, apeluri grosolane interese de tot felul afaceri dubioase exista o vanatoare oculta in spatele cortinei si o campanie de razbunare o incalcare abuziva a principiilor democratiei.
In Ianuarie 2007, Romania a intrat in Uniuea Europeana, un fapt istoric important si care constituie o serioasa provocare din punct de vedere al institutiilor si valorilor democratice pentru intreaga Uniune.
Cum se prezinta actuala democratie din Romania? Este acesta modelul care ni se potriveste si la care am aspirat mereu comparandu-ne cu lumea occidentala civilizata si cu resurse superioare noua? Ei bine, este greu de spus!
Sunt o gramada de neajunsuri, observam evaluari ale unor observatori neutrii dar fara o finalitate aparte. Democratia actula in Romania este nesatisfacatoare. Intersul public sacrifica interesul cetateanului in beneficiul intersului de grup.
Parerea mea este ca una din problemele acute din aceasta natiune este lipsa de competenta a celor care ajung sa dea tonul. Abordarile confuze dau rezultate mediocre nafaste pentru progresul politic si social. Minciuni ofciale, coruptie si viicii ale guvernantilor afecteaza moralitatea publica si increderea cetateanului.
Speranta si destinul natiunuii au fost distruse, dar noi suntem obligati sa ne luptam si suntem altfel chemati sa facem istorie.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergerede ce ati sters aceasta postare pentru ca am fost radical eu sunt bun prieten cu aceste persoare fecare are dreptul la opinie dar se pare ca nu mi se da cest prept la opinie The Best Friend
RăspundețiȘtergere